v kategórií Recepty, Slané jedlá

Moja priateľka je úspešná herečka a v jednom filme mala zahrať dcéru rómskeho baróna. Rolu chcela zahrať čo najlepšie, a preto sa rozhodla stretnúť s kočovnými rómami. Začala s nimi komunikovať, aby si lepšie zvykla na novú úlohu a dozvedela sa tak veľa vecí.

V rómskom tábore stretla skutočného rómskeho baróna so svojou ženou, s ktorou sa čoskoro stala priateľkou. A práve ona prezradila tajný recept na výrobu skvelých kapustových roliek, ktoré sú veľmi chutné a sýte. Dneska sa s vami podelím o recept na prípravu rómskych plnených kapustových roliek. Keď ho raz vyskúšate, budete si ho robiť znovu a znovu. Je to úžasné jedlo vhodné na všetky príležitosti.

Ako pripraviť kapustové plnené rolky:
Ingrediencie:

  • 1kg bravčového mletého mäsa
  • 100g ryže
  • 1kg listov kapusty
  • 4 cibule strednej veľkosti
  • 1  mrkva
  • 1 paradajka (voliteľné)
  • 1 polievková lyžica paradajkovej pasty
  • 10 polievkových lyžičiek slnečnicového oleja na smaženie
  • 2,5 čajovej lyžičky soli
  • 2 polievkové lyžice octu
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • Vňať podľa chuti

Príprava:
1
. Zameriame sa na prípravu výplne do roliek. 1 kg bravčového mäsa pomelieme cez mlynček na mäso. Ryžu na 10 minút zalejte vriacou vodou, aby sa naparila, potom vodu odlejte.
2. Zoberte si nádobu do ktorej vložte mleté mäso, ryžu a do zmesi pridajte korenie a soľ. Premiešajte.
3. Jemne nakrájajte cibuľu, mrkvu a papriku. Mrkvu je najlepšie narezať na pásy. Do panvice nalejte 10 polievkových lyžíc slnečnicového oleja a začnite smažiť mrkvu s cibuľou. Potom pridajte korenie a na samom konci fritovania pridajte paradajkovú pastu. Neustále miešajte zeleninu, aby sa nepripálila. Vyprážanú zeleninu rozdeľte na 2 polovice.

4. Teraz svoju pozornosť obráťte na formovanie kapustových roliek. Stočte kapustné listy do guľatého tvaru, naplňte ju zmesou z ryže a mletého mäsa a vyprážanej zeleniny.
5. Do druhej polovici vyprážanej zeleniny pridajte 0,5 litra vody, soľ, korenie a dajte zmes smažiť. Výsledkom je druhá výplň do kapusty, ktorá rolku uzatvorí. Na hornú časť roliek môžeme narezať paradajky a zeleninu. Nalejte do hrnca trošku vody a pridajte bobkový list.
6. Kapustové rolky varte na strednom ohni polhodinu.
7. Najlepšie je ich podávať s kyslou smotanou.

Prajeme dobrú chuť!

 

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search