v kategórií Nezaradené

Kombinácia zeleniny a strukovín v tomto recepte je úplne skvelá. Zvláštnosť receptu je vo vynikajúcej chuti, ktorú dodáva tomuto jedlu práve zmes korenia, ktorá je v ňom použitá. Odporúčame ho jedávať na obed alebo aj na večeru, najmä po výdatnom tréningu.

Vhodné pre: Bez laktózy, Bez lepku

Porcie: 4 ks

Čas prípravy:  20 min.

Suroviny:

200 g cícera

100 g hrášku

4 PL masla ghí

1 ČL rasce

1 ČL horčičných semienok 2 ČL karí korenia

1 ČL sladkej červenej papriky

1 ČL škorice

2 strúčiky cesnaku

2 stredne veľké mrkvy

1 sladký zemiak (batat)

1 cibuľa

štipka čierneho korenia

štipka himalájskej soli

Postup:

1.Batat nakrájame na širšie pásiky a dáme variť, kým nie je mäkký. Varíme spolu aj hrášok s mrkvou, kým nie sú mäkké.

2. Nakrájame si cibuľu a cesnak na drobné kúsky. Na panvici rozpálime ghí, pridáme horčičné semienka a pražíme ich, kým sa nezačnú točiť a pukať.

3. Pridáme rascu a minútku opražíme, kým nezačne peniť.

4. Doplníme zvyšok korenín, opražíme cibuľu a cesnak. Zalejeme zhruba 1 dcl vody a celú zmes necháme 2 minúty prevrieť.

5. Pridáme cícer, ktorý opražíme dozlatista. Nakoniec zeleninu a všetko spolu premiešame a dochutíme štipkou soli.

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search