v kategórií Zdravie

Mnoho ľudí oceňuje rýchlu prípravu tejto potraviny a nekonečné množstvo variácií, ktoré sa z mäsa dajú prichystať. Fanúšikovia zdravého životného štýlu v ňom nájdu ľahko prijateľné bielkoviny a minimum tuku. Okrem iného je cenovo dostupné, ale existuje jeden háčik, ktorým sa každý zaoberá…

Ako rozlíšiť kvalitný výrobok od toho škodlivého?

Najskôr si mäso dobre prezrite, pretože ak si všimnete biele prúžky, nekupujte si ho! Naznačujú, že kura rástlo rýchlo a jeho tukové tkanivo je vyvinuté nerovnomerne. Takéto mäso obsahuje škodlivé tuky a prísady. Nemusí vôbec chutiť tak ako má a je nevhodné aj pre naše zdravie.

Trochu štatistiky: 90% kuracieho mäsa určeného na predaj, je chované na hydinárskych farmách. Kury sú kŕmené antibiotikami a hormónmi, čo vyústi do ich rýchleho rastu a o 2 týždne majú veľkosť dospelého kuraťa. Je to 4x rýchlejšie, pretože obyčajné kura rastie 6 mesiacov!

Ak si takéto mäso pripravíte tak, že si ho raz uvaríte, nemusíte sa obávať žiadnej otravy. Pri častej konzumácii však  môže dôjsť k poškodeniu vnútorných orgánov a hormónov ako aj k obezite, ochoreniu pečene a obličiek.

Hlavné pravidlo je kúpiť si čerstvé a kvalitné mäso. Potom môžete s kuracími prsiami experimentovať napríklad si ich pred prípravou namočiť do mlieka, kefíru, vína, sójovej omáčky či minerálky.

Dajte o tomto triku vedieť aj vašim priateľom, aby si dávali pozor na svoje zdravie!

Zdroj: chillin.sk

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search