Táto vyprážaná cibuľa možno nebude práve to najzdravšie jedlo, no je veľmi chutná a vyzerá skvelo. Ak máte radi vyprážané cibuľové krúžky, túto verziu si zamilujete tiež. Je to netradičný recept a zaručene každý, komu túto cibuľu naservírujete, bude milo prekvapení. Rozkvitnúta preto, lebo vyzerá ako kvitnúci kvet.
Ako prvé si budeme musieť cibuľu správne nakrájať, aby sa nám počas prípravy nerozpadla a držala svoj tvar. V tomto vám najlepšie pômože, ak sa budete držat postupu podľa obrázka alebo si pozriete video v článku nižšie.
Po správnom nakrájaní cibule, si urobíme zmes, na ktorú budeme potrebovať:
- 1 šálka hladkej múky
- 1 a 1/2 ČL – mletá červená paprika
- 1 a 1/2 ČL – kajénske korenie
- 1 a 1/2 ČL – soľ
- 1/2 ČL – mleté čierne korenie
- 1/2 ČL – sušený cesnak
- 1/2 ČL – oregano
POSTUP:
- Zmes si poriadne premiešame.
- V druhej miske si zmiešame 2 celé vajíčka a 1 šálka plnotučného mlieka.
- Cibuľu si položíme do misky so zmesou z múky a poriadne posýpeme.
- Vyberieme a namočíme do druhej misky s mliekom a vajíčkami.
- Cibuľu znova položíme do múky.
- Takto bude mať cibuľa dve vrstvy korenia.
- Teraz je potrebné si cibuľu vložiť do mrazničku aspoň na hodinku.
- Po zamrazení je cibuľa pripravená na vyprážanie.
- Použite toľko oleja, koľko bude potrebné na ponorenie celej cibule.
- Vyprážame cca 3 minúty z oboch strán do zlatista.
- Cibuľu vyberieme na tanier a vyrežeme stred. Do stredu si položíme misku s tatárskou omáčkou alebo kečupom.
- Dobrú chuť!
VIDEOPOSTUP:
Najnovšie články