v kategórií Recepty, Sladké jedlá

 

Ingrediencie

Cesto:

  • 8 ks – bielka
  • 8 lyžíc – kr. cukor
  • 8 lyžíc – polohrubá múka
  • 200 ml – teplé mlieko

Krém:

  • 8 ks žĺtka
  • 8 lyžíc práškový cukor
  • 5 lyžíc hladká múka
  • 500 ml mlieka
  • 2 bal. vanilkový cukor
  • 250 g maslo
  • 500 g jahody (alebo iné ovocie)
  • 3 bal. smotana na šľahanie

Postup

1.

Bielka si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku. Jemne premiešame a navrstvíme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.

2.

Upečené cesto vyberieme, stiahneme papier a keď sa mierne ochladí, polejeme ho teplým mliekom.

3.

Žĺtka s cukrom si vyšľaháme, pridáme múku a asi 100 ml mlieka. Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko si dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď je cukor rozpustený, pridáme žĺtka a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

4.

Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.

5.

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na tuhú hmotu.

6.

Na vychladnutý plát cesta natrieme žĺtkovú plnku, poukladáme jahody (môžeme ich aj mierne zatlačiť do krému) a navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search