Ingrediencie
Cesto:
- 8 ks – bielka
- 8 lyžíc – kr. cukor
- 8 lyžíc – polohrubá múka
- 200 ml – teplé mlieko
Krém:
- 8 ks žĺtka
- 8 lyžíc práškový cukor
- 5 lyžíc hladká múka
- 500 ml mlieka
- 2 bal. vanilkový cukor
- 250 g maslo
- 500 g jahody (alebo iné ovocie)
- 3 bal. smotana na šľahanie
Postup
1.
Bielka si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku. Jemne premiešame a navrstvíme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.
2.
Upečené cesto vyberieme, stiahneme papier a keď sa mierne ochladí, polejeme ho teplým mliekom.
3.
Žĺtka s cukrom si vyšľaháme, pridáme múku a asi 100 ml mlieka. Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko si dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď je cukor rozpustený, pridáme žĺtka a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
4.
Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.
5.
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na tuhú hmotu.
6.
Na vychladnutý plát cesta natrieme žĺtkovú plnku, poukladáme jahody (môžeme ich aj mierne zatlačiť do krému) a navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.
Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika