v kategórií Recepty, Sladké jedlá

Ingrediencie:

  • 600 g Nutely,
  • 200 g ryžových burizonov,
  • 6 PL vanilkovej zmrzliny (môže byť aj viac, podľa chuti).


Postup:

Do formy na pečenie si vložíme masu, ktorú sme si pripravili nasledovne. Burizony si zmiešame s nutelou. Nutela musí mať izbovú teplotu, aby sa dokonale zjednotila s ryzovymi burizonmi. Vo forme ju hladíme a dáme do mrazničky.

Po stuhnutí vyberieme z mrazničky a necháme trochu postáť, aby to zmäklo. S nožom nakrájame na malé kúsky a vidličkou to rozmrvíme.

Zmrzlinu si vyberieme a necháme mierne rozpustiť, aby sa s ňou dalo pracovať. Pridáme k nej rozmrvené nutelové burizony (3/4 z celkovej masy) a premiešame.

Takto pripravenú zmes vylejeme do formy, zatlačíme, aby sme nemali vzduchové bubliny a uhladíme.

Odloženú zvyšnú časť nutelových burizonov posypeme na vrch. Zakryjeme fóliou a dáme do mrazničky minimálne na 4 hodiny. Najlepšie je nechať nutelový koláčik v mrazničke celú noc.

Tortu z mrazničky vyberieme minimálne pol hodinu pred podávaním. Nož vložíme do horúcej vody a narežeme na rezy.

Dobrú chuť!

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search