v kategórií Recepty, Slané jedlá

Výborný nápad na prílohu alebo hlavné jedlo, ktoré si pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho.

Tajomstvo spočíva v správnej kombinácii surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod. Zálievka pozostáva z kombinácie slaniny, masla a šľahačky.

Čo budeme potrebovať:

  • 500 g zemiakov
  • 150 g slaniny nakrájanej nadrobno
  • 1 veľká cibuľa

Na zálievku:

  • 100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)
  • petržlenová vňať
  • Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)
  • 1 lyžička horčice podľa chuti

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka v slanej vode.

Slaninu orestujeme na panvici, potom pridáme cibuľu a keď chytí zlatú farbu, vmiešame kúsok masla.

Zemiaky scedíme, pridáme na panvicu sa špekovocibulkovou zmesou a primiešame aj smotanu.

Necháme chvíľu povariť, aby sa zmes zredukovala a potom už len ozdobíme petržlenovou vňaťou (prípadne pažítkou) a môžeme podávať. Môžeme doladiť aj trochou horčice.

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search