Ingrediencie:
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- 100 g masla
Krém:
- 2 vanilkové pudingy
- 500 ml mlieka
- 200 g kryštálovy cukor
- 900 g kyslej smotany
Želatina:
- 1 želatina zo sáčku
- 300 g jahôd
Postup:
Čítať ďalej…
[sociallocker]- Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto, čím získate kompaktnú zmes. Zabaľte do priehladnej fólie a dajte do chladničky na 20 minút.
- Tortovú formu (26 cm), potrite tukom, posypte múkou. Cesto rovnomerne roztiahnite až po okraj formy.
- Rozmiešajte puding a cukor s trochou mlieka, zvyšok mlieka privedieme k varu a pridáme puding. Varíme po dobu niekoľkých minút do zhustnutia.
- Do horúceho pudingu pridáme kyslú smotanu a všetko spolu dobre premiešame.
- Krém nalejte do formy a pečieme asi 25 minút (v závislosti na rúre) pri 170 ° C.
- Po ochladení nakrájame jahody a zalejeme želatínou zo sáčku ktorú sme pripravili podľa návodu.
- Necháme odstáť v chladničke aspoň 4-5 hodín.
Podávame za studena so šálkou kávy, dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika.com
Najnovšie články