v kategórií Recepty, Sladké jedlá

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • 100 g masla

Krém:

  • 2 vanilkové pudingy
  • 500 ml mlieka
  • 200 g kryštálovy cukor
  • 900 g kyslej smotany 

Želatina:

  • 1 želatina zo sáčku
  • 300 g jahôd

Postup:

Čítať ďalej…

[sociallocker]
  1. Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto, čím získate kompaktnú zmes. Zabaľte do priehladnej fólie a dajte do chladničky na 20 minút.
  2. Tortovú formu (26 cm), potrite tukom, posypte múkou. Cesto rovnomerne roztiahnite až po okraj formy.
  3. Rozmiešajte puding a cukor s trochou mlieka, zvyšok mlieka privedieme k varu a pridáme puding. Varíme po dobu niekoľkých minút do zhustnutia.
  4. Do horúceho pudingu  pridáme kyslú smotanu a všetko spolu dobre premiešame.
  5. Krém nalejte do formy a pečieme asi 25 minút (v závislosti na rúre) pri 170 ° C.
  6. Po ochladení  nakrájame jahody a zalejeme želatínou zo sáčku ktorú sme pripravili podľa návodu.
  7. Necháme odstáť v chladničke aspoň 4-5 hodín.

Podávame za studena so šálkou kávy, dobrú chuť!

Zdroj: coolinarika.com

[/sociallocker]
Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search