v kategórií Recepty, Slané jedlá

Chcete ušetriť čas aj zbytočné nádoby, ktoré by ste museli po servírovaní ešte umývať? Ak vám už hostia klopú na dvere a nemáte pripravené žiadne jedlo na pohostenie, skúste tento rýchly recept. Budete naň potrebovať:

Ingrediencie:
550g pšeničnej múky
20g krupice
10g soli
320ml teplej vody
15g čerstvých kvasníc
50g olivového oleja

Postup:
1. Zmiešajte múku a krupicu, pridajte droždie, soľ, vodu a olivový olej. Všetko premiešajte a vymieste cesto.
2. Pripravte si nádoby (taniere) , ktoré by zodpovedali vašej porcii. Rozdeľte cesto do nádob podľa toho, ako uznáte za vhodné. Nádoby ešte predtým nezabudnite vystlať papierom na pečenie.
3. Cesto nechajte približne 10 minút odstáť. Následne pečte pri teplote 200 stupňov približne 25-30 minút.
4. Cesto nechajte vychladnúť, a opatrne ho oddeľte od nádoby.

Takto pripravené jedlé „taniere“ môžete naplniť podľa toho, na čo máte chuť. Okrem toho, že nezašpiníte riad, podávanie v takto pripravených jedlých nádobách je veľmi estetické a ozvláštni vaše stolovanie. Prajeme dobrú chuť.

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search