v kategórií Chudnutie a podpora metabolizmu, Nezaradené, Prírodná liečba, Trávenie, Zápaly

Kombinácia nasledujúcich dvoch zložiek je veľmi účinnou zmesou, ktorá dokáže s našim zdravím urobiť priam zázraky. Najväčší efekt má práve vtedy keď sa užíva na lačný žalúdok, najlepšie ráno, pol hodinu pred raňajkami.

Dnešný článok je o kombinácii jablčného octu s medom, ktoré keď sa rozriedia v pohári s vlažnou vodou, dokážu nám vyliečiť resp. pomôcť s viacerými zdravotnými problémami.

Pitie jablčného octu a medu sa dôrazne odporúča pre ľudí, ktorí trpia zápalmi, tráviacimi problémami, bolesťami svalov, kĺbov alebo krku. Jediné čo musíte urobiť aby ste si uľavili od týchto problémov je piť tento nápoj každé ráno.

Vplyv hladiny pH na naše zdravie

Ochorenia, ktoré sa stávajú chronickými môžu zásadne ovplyvniť a zmeniť naše životy. To nás okráda o energiu a v konečnom dôsledku sa môžu objaviť ďalšie zdravotné problémy.

Veľa ľudí vedie stresujúci a rýchly životných štýl, pričom konzumujú veľké množstvo nezdravých potravín a nápojov. Tieto nezdravé návyky spôsobujú, že naše telá sa postupne okysľujú. Kyslá tzn. nízka hodnota pH v tele je najčastejšou príčinou vzniku všetkých zdravotných problémov, infekcií, zápalov, nedostatku energie a nevoľnosti.

Kombinácia jablčného octu a medu pomáha účinne alkalizovať naše telo. Zvyšuje hladinu pH vašej krvi späť do prirodzeného stavu, čím pomáha odstraňovať zdravotné problémy.

Jablčný ocot

Jablčný ocot je v podstate fermentovaná šťava z jabĺk – obsahuje pektíny, vitamíny B1, B2, B6 a, biotín, kyselinu listovú, niacín, kyselinu pantoténovú, vitamín C, a vzácny vitamín K2 (ktorý sa nachádza len v živočíšnych produktoch a fermentovaných potravín).  Obsahuje tiež malé množstvo minerálnych látok, ako je sodík, fosfor, draslík, vápnik, železo a horčík.

Med

Med je neuveriteľná ,,supersilná“ potravina. Obsahuje aminokyseliny, minerálne látky ako je draslík, vápnik, horčík, železo, meď a zinok. Okrem toho, med obsahuje vitamín C, tiamín, riboflavín, kyselinu nikotínovú, vitamínu B6 a kyselinu pantoténovú. 

TIP: Med nedávajte do vody s teplotou nad 42 stupňov Celzia. Vysokou teplotou sa vytrácajú jeho prospešné účinky. Najlepšie je ho dávať do vlažnej vody.

Recept na nápoj z jablčného octu s medom

Ingrediencie

  • 1 čajová lyžička medu
  • 1 čajová lyžička jablčného octu
  • 1 pohár (2 až 2,5 dcl) vlažnej vody

Poznámka: Je dôležité zdôrazniť, že ak chceme využiť všetky zdravotné účinky tejto kombinácie, je potrebné mať med a jablčný ocot v čo najväčšej bio kvalite. Tzn. med je najlepší keď sa získa priamo od včelára, jablčný ocot si môžete vyrobiť aj sami z bežných jabĺk za pomoci kvasenia.

Zdravotné účinky pitia jablčného octu s medom

  • odstráňuje bolesti kĺbov
  • lieči kyslý reflux a pálenie záhy
  • znižuje a odstraňuje zápaly v tele
  • zlepšuje zdravie kostí vďaka vitamínu K2
  • odstraňuje všetky víry, baktérie a plesne
  • zabíja a spomaľuje tvorbu rakovinových buniek
  • znižuje cholesterol
  • pomáha pri chudnutí, tým že jablčný ocot potlačuje chuť do jedla (Viac TU)
  • zmierňuje a odstraňuje bolesti v krku
  • odstraňuje zápach z úst
  • uľavuje od alergií
  • zlepšuje kvalitu kože
  • vyvažuje hladinu pH krvi
  • očisťuje lymfatický systém.

Zdroj: topnazdravie.sk

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search