v kategórií Obed, Recepty

Ingrediencie

Mäsové guľky

  • 450 mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové podľa chuti)
  • 1 vajce
  • 100 g pohánkových vločiek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 jarné cibuľky
  • soľ
  • čerstvé posekané bylinky podľa chuti
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 až 2 PL vlažnej vody

Šosovicová príloha

  • 1/4 PL kokosového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 jarná cibuľka na kolieska
  • 2 šálky umytej červenej šošovice (alebo klasickej)
  • 2 – 3 šálky tekutiny (vývar, voda)
  • soľ
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 PL sójovej omáčky

Postup

Mäsové guľky:

  1. Všetky suroviny na mäsové guličky zmiešame v mise.
  2. Môžeme priliať vodu podľa potreby, aby nebola zmes príliš suchá.
  3. Tvarujeme guličky, ktoré poukladáme do zapekacej misky.
  4. Podlejeme vodou a pečieme v trúbe na 180 stupňov,  približne 50 minút.
  5. Počas pečenia guličky podlievame vodou z misky. Ak by sa vyparila, môžeme ju doplniť.
  6. Hotové guličky začnú krásne voňať a po upečení sú šťavnaté a výborne chutia.

Šošovicová príloha:

  1. Na oleji si krátko orestujeme jarnú cibuľku nakrájanú na tenšie kolieska (krájame aj zelenú vňať, nie len bielu cibuľku).
  2. Pridáme roztlačený cesnak a kurkumu, ktorú tiež minútku necháme rozvoňať.
  3. Potom pridáme opláchnutú a odkvapkanú červenú šošovicu.
  4. Osolíme, zalejeme tekutinou, sójovou omáčkou a necháme variť, sem-tam premiešame.
  5. Šošovica je uvarená za 15 minút. Spoznáme to tak, že z pôvodnej surovej oranžovej šošovice je mäkká žltá šošovica.
  6. Ak by bola príliš hustá, môžeme doplniť tekutinu, aby sme docielili kašovitú konzistenciu.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: http://enivera.com/index.php?article=recept_detail&id=5


Mohlo by vás zaujímať:

Odporúčané články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search