Všetci asi veľmi dobre vieme, ako sa párky vyrábajú. Hlavnou zložkou by malo byť mleté mäso, avšak podiel kvalitného mäsa je v párkoch veľmi malý. Do párkov sa melú chrupavky, kosti, kože a ostatné časti,  ktoré sa nespotrebujú na iné účely. Aby párok dosiahol tú správnu chuť a farbu, pridávajú sa doň rôzne chemické látky a tiež farbivá z častí chrobákov, prípadne čpavok.

Veľmi nebezpečnou látkou v párkoch sú tiež dusičnany, ktoré zvyšujú pravdepodobnosť rakoviny pankreasu, obličiek, žalúdka, či pečene.  Párky sú podľa výskumov jeden z najsilnejších karcinogénov, ktoré konzumujeme. Ostáva už len na vás, či sa rozhodnete tieto „dobroty“ zo svojho jedálneho lístku vysadiť, alebo risknete ich konzumáciu.

Tu si môžete pozrieť ako sa vyrábajú: