v kategórií Recepty, Slané jedlá

Ingrediencie:

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

  • 100 g masla,
  • 100 g polohrubej múky,
  • 50 ml plnotučného mlieka,
  • 6 vajíčok,
  • 1 ČL soli.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

  • 300 g šunky,
  • 300 g syra Gouda,
  • 200 g kyslej smotany,
  • 200 g majonézy,
  • 2-3 ks zaváraninových/nakladaných uhoriek,
  • čerstvú petržlenovú vňaťku.


Postup:

Maslo v izbovej teplote si dáme do misky, pridáme múku, soľ, mlieko a za stáleho miešania si pekne spracujeme cesto. Bielka od žĺtkov si oddelíme. Žĺtka postupne pridávame do cesta po jednom a zakaždým pridaným žĺtkom dôkladne spracujeme. Bielka si vyšľaháme do tuhého snehu a pomaly pridávame do spracovaného cesta so žĺtkami. Jemne premiešavame.

Cesto si uložíme na papierom vystlaný plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 minút. Samozrejme rúra je vopred vyhriata.

Kým sa nám upečecie cesto, pripravíme si plnku. Šunku si nakrájame na prúžky, syr si nastrúhame na hrubom strúhadle, petržlenovú vňaťku si najemno nasekáme a nakladanú uhorku si tiež najemno nakrájame.

Spolu to všetko zmiešame s kyslou smotanou a majonézou.

Upečený a vychladnutý korpus si prerežeme na polovicu. Na jednu polovicu si natrieme plnku, prikryjeme druhou polovicou a pritlačíme. Necháme v chladničke vychladiť.

Nakrájame na kocky, ozdobíme strúhaným syrom, poukladáme olivy alebo kapary a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search