v kategórií Zdravá výživa

Liečivé vlastnosti cesnaku boli známe už Sumerom, ktorí ho približne v roku 2300 pnl začali používať na zníženie horúčky, liečbu opuchov a proti otrave. Je známe, že už v roku 1922 pri vykopávaní hrobky Tutanchamóna pochádzajúcej z roku 1300 pnl boli nájdené cibuľky cesnaku.

Alicin obsiahnutý v cesnaku je prírodné antibiotikum, ktoré dokáže zvládnuť zápaly, potlačiť množenie patogénnych baktérií a zvýšiť imunitu. Ak denne užívate cesnak v akejkoľvek forme, váš tlak sa môže znížiť na požadovanú hodnotu.

Keďže cesnak, skladovaný pri izbovej teplote, úplne stratí svoje fytoncídne vlastnosti po ôsmich mesiacoch, s cieľom zachovať a zlepšiť jeho skvelé vlastnosti nám ľudová medicína ponúka mnoho receptov na tinktúry a elixíry. Pozrite sa aspoň na 3 varianty, ako môžete využiť cesnak …

Cesnaková tinktúra na prečistenie ciev

Roztlačte si v mažiari 350 g olúpaného cesnaku – predtým, než to urobíte, odstráňte zo strúčikov jadro. Do vzniknutej kašičky pridajte 200 ml liehu. Všetko prelejte do nádoby s pevným uzáverom a vložte na tmavé miesto po dobu 10 dní. Potom preceďte cez gázu a nechajte odležať ešte ďalšie 3 dni. Pite spolu so studeným mliekom (60 ml na 1 porciu) každý deň pred jedlom. Užívajte 10 dní.

Táto metóda čistí telo od nadbytočných tukov a vápenatých usadenín, čistí cievy, vylučuje parazity, zlepšuje metabolizmus a posilňuje imunitu.

Cesnaková tinktúra na červenom víne

Vezmite si 12 strúčikov cesnaku a 750 ml červeného suchého vína. Používajte iba prírodné víno a cesnak, kúpený od domácich výrobcov, nie z ten Číny. Každý strúčik rozrežte na 4 časti, umiestnite ich do priehľadnej sklenenej nádoby, nalejte víno a zatvorte veko. Dajte ho na okno po dobu 2 týždňov.

Každý deň tinktúru premiešajte. Po uplynutí doby ju preceďte a umiestnite do tmavej nádoby. Potom ju už stačí precediť len pred použitím a cesnakový likér je pripravený. Mali by ste užívať 1 čajovú lyžičku 5 až 7 minút pred jedlom po dobu 30 dní.

Kombinácia vína s cesnakom zvyšuje pozitívny účinok každého z produktov. Tinktúra odstraňuje nadbytočné soli z kĺbov, posilňuje cievy srdca, zvyšuje imunitu, zlepšuje metabolizmus, podporuje krvotvorbu a prečisťuje krv.

Tinktúra s citrónom, medom a cesnakom

Rozdrvte si 4 hlavičky cesnaku, 6 citrónov si nakrájajte na kocky a všetko zmiešajte s 200 g medu. Výslednú zmes preneste do trojlitrovej nádoby a zalejte až po vrch teplou prevarenou vodou. Nechajte stáť v chladničke štyri dni. Pite 20 minút pred raňajkami. Najskôr sa odporúča piť 63 ml, potom dávku zvýšte na 125 ml.

Cesnak s citrónom a medom znižuje hladinu cholesterolu, očisťuje cievy, zlepšuje funkciu srdca, odstraňuje dýchavičnosť, zvyšuje celkový tonus tela.

Pre všetky cesnakové tinktúry existujú kontraindikácie: neodporúčajú sa ľuďom so žalúdočnými ochoreniami, gastritídou, vredy. Sú kontraindikované aj u tehotných a dojčiacich žien.

Bez ohľadu na to, akú cesnakovou tinktúru si vyberiete, pravidelné užívanie nielenže ovplyvní stav ciev, ale tiež pomôže napraviť zvýšený krvný tlak, zmierniť bolesti hlavy a výrazne zlepšiť vaše zdravie.

Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search