V porovnaní s tradičnými tvarohovými palacinkami sú oveľa jemnejšie a chutnejšie. Sú síce časovo náročnejšie, ale tá chuť je naozaj božská!
Ingrediencie
Palacinky:
250 g – hladká múka
2 ks – žĺtky
2 lyžičky – kr. cukor
štipka soli
2 lyžice – olej
400 ml – mlieko
200-250 ml – minerálka
Náplň:
750 g – tvaroh
5 lyžíc – práškový cukor
1 bal. – vanilkový cukor
2 lyžice – hrozienka (nemusia byť)
2 ks – bielky
podľa chuti – citrónová kôra
Ďalej budeme potrebovať:
200 ml – mlieko
2 ks – vajíčka
2 lyžice – kr. cukor
1 bal. – vanilkový cukor
Postup
1. Zo surovín na palacinky klasicky spracujeme hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve nalejeme na rozpálenú panvicu potretú minimom oleja a smažíme z oboch strán do zlatista.
2. Tvaroh, cukor, hrozienka a bielky vymiešame do hladka, môžete náplň osviežiť citrónovou kôrou, ale nemusíte.
3. Každú palacinku naplníme plnkou a zrolujeme. Prekrojíme na polovicu a prekrojené časťou nahor ich ukladáme do pekáča.
4. Vajíčka vymiešame vidličkou, pridáme mlieko, cukor, vanilku a zalejeme palacinky.
5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. do tej doby, kým „omáčka“ nezhustne.
6. Podávame horúce a posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Citromhab