v kategórií Obed, Recepty

Skvelý tip na chutný obed z jedného pekáča. Nemusíte špiniť veľa kuchynských misiek, hrncov ani kuchynských pomôcok. Stačí, ak si všetky suroviny nakrájate, nastrúhate, narstvíte na seba na pekáčik a dáte zapiecť. Dokonca navrstvené mäso môžete použiť aj do žemlí a pripravíte si tak chutný domáci hamburger.

Ingrediencie

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové),
  • 3 vajíčka,
  • 2 cibule,
  • 2 stredne veľké zemiaky,
  • 100 g tvrdého syra,
  • soľ a čierne korenie,
  • majonéza

Postup

Čítať ďalej…

[sociallocker]

1.
Pripravíme si plech na pečenie, vymastíme ho olejom alebo maslom.

2.
Mleté mäso rozdelíme na 5 častí (alebo menej alebo viac, podľa toho koľko porcií chcete mať). Osolíme a okoreníme.

3.
Cibuľu nakrájame na drobno a navrstvíme na každý kúsok mäsa.

4.
Na cibuľu navrstvíme vajíčka, ktoré sme uvarili a nastrúhali na hrubom strúhadle. Na vajíčka položíme na hrubom strúhadle nastrúhane surové zemiaky.

5.
Posledná vrstva je nastrúhaný tvrdý syr. Na syr navrstvíme jednu lyžicu majonézy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Záleží však na hrúbke mäsa.

Zdroj: Vk

[/sociallocker]
Najnovšie články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search