v kategórií Recepty, Sladké jedlá

Ingrediencie

Cesto:

  • 5 vajec
  • 1 lyžica medu
  • 3 lyžice kakaa

Plnka:

  • 2 balenia tvarohu vo vaničke
  • 1 malý biely jogurt
  • sladidlo alebo med
  • čučoriedky

Postup

  1. Žĺtka vyšľaháme s medom do peny, postupne pridáme po lyžiciach kakao a nakoniec len vareškou primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené cesto navrstvíme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov po dobu 10 minút. Dĺžka pečenia závisí na hrúbke cesta. Ja som ho rozotrela na tenko, aby sa roláda pri stáčaní nelámala.

2. Upečené cesto zrolujeme s vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.

3.Vychladnuté cesto potrieme tvarohovou plnkou – tvaroh vymiešame s bielym jogurtom a sladidlom alebo medom.

4. Do stredu dáme ovocie – ja som použila mrazené čučoriedky – opatrne zrolujeme. Zabalíme do alobalu a odložíme na pár hodín do chladničky poriadne stuhnúť.

 

Zdroj: Nejrecept.cz

Odporúčané články

Pridajte komentár

Start typing and press Enter to search